Цуценята вельш коргі. Народилися 26.06.2023 - Літера E

litter E puppiesНародилися 26.06.2023

батько: Veni Vidi Vici iz Doma na Holme

мати: Dittany iz Doma na Holme

Пропонуємо до вашої уваги новий приплід, літера Е.

Ми самі очікували цих дітей з великою цікавістю. В їхньої мами вони первістки, а тато розпочав племінну кар’єру нещодавно. І хоча вони обидва – представники нашої основної лінії, наше розведення вже в четвертому коліні, тобто результат продуманої селекції з передбачуваними якостями, але ж завжди цікаво та хвилююче чекати, що несе та передає кожна конкретна собака.

Спочатку ми покажемо фотогалерею цуценят, а потім докладно розповімо про їхнє походження і про них самих.

Щоб побачити кожного з цуценят, тиснить на ім'я - й завантажиться  галерея цуценяти. 
Примітки: M. - male, кобель; Res. - reserved, резервовано; Fluffy - довгошерстний.

Veni Vidi Vici iz Doma na HolmeТато, молодий кобель Veni Vidi Vici iz Doma na Holme  – поєднує в собі крови всіх наших опорних кобелів, які склали підмурок роботи нашого питомника. Наших «батьків-засновників» вже нема з нами, але їхній спадок ми дбайливо зберігаємо. А прочитати про цих видатних собак ви можете в розділі сайту «in Memories».

Батько Вені, Quіck-Step Iz Doma na Holme, є онуком Gwynedd at Doma Na Holme Pems Passion (Гвінедд), через свого тата, Knight Red Long Life. А з маминого боку він є онуком Magnic of Pennies from Heaven (Махно). А ще за ними на четвертій та п’ятій лінії наслідування стоїть видатний племінний кобель Ermyn Cranberry Frost, з дітей якого ми колись починали свою роботу. Мама Вені, Lamarr Iz Doma na Holme, є донькою Гвінедда і водночас – онукою третього з наших «батьків-засновників», Pride of Paradise Nord Shtorm.
Таким чином Вені поєднав все, що ми привносили у свої лінії – міцність і пружну кондицію, компактність і оптимальні розміри Прайда; вишукану елегантність, шикарну шерсть, інтелект та шарм Махна; робочу вдачу, гармонійну тілобудову, ідеальні кути кінцівок, дивовижні рухи, легкі й розмашні, Гвінедда. Та ще й від дідуся Реда прихопив яскравий окрас соболь і спортивну вдачу.

Veni Vidi Vici iz Doma na HolmeВтім, доста вихваляти предків, перейдемо до опису самого Вені. Він – ідеального розміру, помітно менший від доста великого Гвінедда й діда Реда, гармонійної тілобудови, темпераментний пес. Високопередий, мужній, з гарною міцною лінією верха. Шия високого виходу, грудна клітина гарної довжини, компактний в попереку, круп достатньої довжини й гарної ширини. Все це дає дуже виразний силует. Міцний кістяк. Гарні кути кінцівок. Рухи сильні, з потужним поштовхом.
Голова – породна, велика, виразно кобелина. За стилем щось середнє між головами Гвінедда та Махна – широка в черепній частині, гарно наповнений щипець помірної довжини, помірно виражений стоп, гарний постав вух, гарна пігментація – облямівки очей, губи, мочка носа яскраво чорні. Вені має гарну шерсть – пишну, «набиту», як то кажуть, з гривою, «штанами». Але головною родзинкою його шерсті, безумовно, є її забарвлення. Вені, як я вже згадувала, соболь. Це доста примхливий окрас, може бути і тьмяний, і надзвичайно нарядний, яскравий. От Вені якраз другий випадок – основний тон густо бурштиновий, і гарно міниться темним серпанком тої самої «соболинки».

Словом, в цілому – яскравий, виразний, породний пес. І вдача відповідає зовнішності. Вені – енергійний, темпераментний, сміливий хлопець. Навіть дещо задерикуватий – бо дався взнаки норов дідуся Махна. Втім, позаяк там ще в предках працьовитий, дисциплінований, дуже орієнтований на людину Гвінедд, а Веніни власники не шкодують часу та сил на виховання, то у підсумку Вені дуже приємний, чемний, комфортний у спілкуванні.

Dittany Iz Doma na Holme Що ж мама наших Е-діток? Dittany iz Doma na Holme – собака дуже цікава, й за родоводом, і сама по собі. Діттані належить до тої нашої сублінії, де ми намагаємося максимально накопичити й зберегти крові видатного Gwynedd at Doma Na Holme Pems Passion. Вона походить від нашої Крейди, онуки Гвінедда, невеликої, сухорлявої, темпераментної суки, надзвичайно орієнтованої на людину, з чудовою кондицією, просто ідеальними рухами, енергійними та продуктивними, . А також від дужого, шикарного, яскравого, гарно вдягненого Sauvignon iz Doma na Holme, про якого ви можете прочитати на його сторінці

Дітка виросла несподівано міцною. Мабуть, поміж численних дочок Крейди – наймогутніша. Доста дорідна, ще не завелика, але на межі оптимуму, плечиста, з добре вираженим форбрустом, має вельми об’ємну, дуже гарної довжини грудну клітину, компактний поперек, широкий доста довгий круп. Така міцна статура мала б робити її опасистою, важкуватою – але ні. Навпаки, їй притаманна дещо ваговита елегантність, як породній конячці, з тих, що возили колись лицарів. Довга шия високого виходу переходить у розвинений пахолок, міцна лінія верху, ідеальний круп і ідеальної посадки хвіст надають дуже гарного силуету. І всі ці могутні статі вкриті шикарною шерстю. Дітка, мабуть, найкраще одягнена сука поміж усіх, хто будь-коли народжувався в нашому питомнику. Густа, лискуча шуба, навіть грива і «штани» виражені. Дуже насичений окрас, глибокий чорний колір чепрака, яскравий рудий - підпалу.
У Дітки чудова голова – мабуть, це і є жіночий варіант Гвінеддової: гарно розвинена черепна частина, щипець гарної довжини та наповненості, добре заповнена під очима, чіткий, добре виражений стоп. І при тому що Дітка сама собака дужа, масивна, але голова виліплена чітко, скульптурно, справляє враження беззаперечної породності. Очі дуже темні, з яскравою чорною облямівкою, взагалі пігментація шкіри насичена. Єдине зауваження – трохи заширокий постав вух. Втім, Діттані ще молода, голова у формуванні, у сук в нашій лінії голови зазвичай формуються пізно, після перших цуценят. Може, вуха ще стануть у ідеальну позицію, коли голова доросте.
А ще Діттані має ідеальні кути кінцівок, гарні довжини стегон та гомілок, і як наслідок – чудові рухи. В неї не лише плавна, розмашна, сильна рись з потужним поштовхом. В неї і галоп швидкісний, а ще – успадкована від матері надзвичайна стрибучість. Ну не дивина, коли сухорлява енергійна невеличка Крейда птахом злітає понад високими бар’єрами. Але коли те саме робить спокійна, статечна, поважна Дітка – це дивує.

Взагалі Дітка справляє дещо оманливе враження. Вона дійсно спокійна собака, може з першого погляду видаватися флегматичною – але це абсолютно не так. Це дуже врівноважена, але насправді енергійна й витривала собака. При чому темпераменту це теж стосується: попри всю врівноваженість, насправді це пильна, уважна, дуже орієнтована на людину собака. З тих, що розуміють тебе з півслова, постійно перебувають у контакті, ідеально дресируються. І постійно випромінюють доброзичливість. Взагалі Дітка напрочуд комфортна собака – і врівноважена, і слухняна, і водночас товариська та грайлива, а ще ж молода, зазвичай в дівчат в такому віці ще вітер в голові.

Словом, ми обґрунтовано очікували від такого добору пари гарного результату. І малі нас не розчарували. Всі сильні, енергійні, гармонійної тілобудови. Компактні, але не закороткі, з гарними кінцівками і легкими пружними рухами. Всі мають гарний кістяк, великі породні голови. Всі дуже орієнтовані на людину, чудово соціалізуються.

Ebony Tree iz Doma na HolmeEbony Tree iz Doma na Holme

Триколорна дівчинка. В Ебі виразно проглядає її бабуся Крейда. Вона енергійна, темпераментна, пружної кондиції, рухлива, спритна собачка. Компактна, високопереда, шия високого виходу, ідеальна лінія верху. Доста велика голова, широка в черепній частині, добре наповнений щипець помірної довжини. Чітко виліплена, породна. Жваві темні очка. Гарні кути кінцівок. Чудова пружна кондиція. Дуже контактна й орієнтована на людину, грайлива, цікава, метикувата, і при тому ласкава, приязна і слухняна. Собачка – вічне свято.

Electra Glide iz Doma na HolmeElectra Glide iz Doma na Holme

Дівчинка соболиного окрасу, флафі. Еля – казкове створіння, наче ельф поміж собак. Вона успадкувала від мами гарний формат, з довгою грудною клітиною та крупом, компактним попереком, а також довгу шию високого виходу. Вся ця елегантна тілобудова вдягнена в шикарну «флафину» шубку, та ще й соболину, як в татка – коли окрас остаточно профарбується, будуть неймовірні переливи всіх відтінків меду. А з пишного хутра визирає миловидне личко. Також успадкувала від мами й зважений темперамент, але якщо Діттані – рівно дружелюбна, то Елі – суцільна ніжність. Дуже лагідна, м’якої вдачі, собачка – затишок.

Elven Bumblebee iz Doma na HolmeElven Bumblebee iz Doma na Holme

Триколорний хлопчик, флафі. Бамбл – анатомічно майже копія мами, гарної довжини, з шикарними кінцівками, елегантного силуету пес. Довга шия високого виходу, Дуже гарна, виразна голова, з щипцем гарної довжини та наповненості, нарядно прикрашена симетричною білою «стрілкою». Гарні кінцівки, легкі енергійні рухи. Пухнаста шубка зараз робить його надзвичайно милим ведмежам, але під хутром насправді – рухливий, гармонійний пес досконалої тілобудови і доста сухорлявої кондиції, він сухіший від могутньої Дітки. А от темпераменту йому додав татко – Бамбл веселий, цікавий, доброзичливий, допитливий пес, при тому абсолютно неконфліктний, поступливий з собаками, лагідний з людьми. Собака – приємна пригода.

Earl Archibald iz Doma na HolmeEarl Archibald iz Doma na Holme

Триколорний хлопчик. Арчі – найбільший в приплоді, найміцніший. Широкий, як мама, плечистий, високопередий, як тато. Могутній кістяк, здоровезна, виразно кобелина голова, з високим стопом, дуже гарно наповненим щипцем, чітко виліплена. Добре виражений пахолок, міцна рівна лінія верху. Пружна кондиція. Енергійні рухи. При всій своїй міці Арчі не видається важким, навпаки, це концентрована енергія. Ну і вдача в нього цікава – явний лідер, сміливий, впевнений у собі, але при тому дуже слухняний, розумний, неконфліктний. Арчі вже знайшов свою родину.