Цуценята вельш коргі. Народилися 14.12.2022 - Літера B

Litter B

Народилися 14.12.2022

батько: Tweed Iz Doma na Holme

мати: Acura iz Doma na Holme N/B

7 кобелів, 2 суки

 Buzok and Barvinok Iz Doma na Holme 


Пропонуємо вашій увазі наш новий приплід: літера Б. Цих дітей ми представляємо з особливим почуттям. І не лише тому, що обидва батьки - собаки нашого розведення в кількох поколіннях. Зрештою, на сімнадцятому році роботи це не дивина. А тому, що з цим приплодом ми вирішували важливу племінну задачу: збереження і примноження дуже цінної для нас лінії.

Всі діти мають відмінне здоров'я, ростуть збалансовано, спадково мають приємну вдачу й високий інтелект. Роздивитися малюків ви можете в галереї, там фото всіх цуценят. А потім поговоримо про їх батьків та про вдачу кожного з малюків.

 

Щоб побачити кожного з цуценят, тиснить на ім'я - й завантажиться  галерея цуценяти.
Примітки: Male - кобель, N/B - натуральний бобтейл, Res. - reserved, резервовано.

Свого часу ми завезли з Італії видатного племінного кобеля, Gwynedd at Doma Na Holme Pems Passion. Він не лише чудово пасував до нашого тодішнього поголов'я, і за кровями, і за типом, але й виявився сам по собі видатним псом. І екстер'єр його - спортивний, елегантний, мужній, бездоганних пропорцій пес, і напрочуд приємна вдача - Гвінедд був розумний, врівноважений, з гарним темпераментом, надзвичайно людиноорієнтований.

Зрозуміло, що, отримавши в руки такий скарб, ми запрагли не лише надати нашому відпочатковому поголов'ю бажаних рис, заради яких ми й імпортували Гвінедда, але й зберегти в усій повноті тип самого Гвінедда. Тобто ми, фактично, заснували окрему допоміжну лінію, в якій у якості пробанда (засновника лінії) виступав вже сам Гвінедд, а не його уславлені британські предки.

Задля вирішення цього завдання ми, власне, вивели свого часу батька цих цуценят Твіда і його численних братів та сестер. Твід є майже копією свого славетного діда, хіба що трохи менший за розмірами, що, безумовно, плюс - бо якщо Гвін і мав якийсь недолік, так це розмір, злегка за межою ідеалу, який малює стандарт породи.

Tweed Iz Doma na Holme - середнього розміру, надзвичайно пропорційної тілобудови, мужній і яскравий пес. Він має велику, виразно кобелину голову, ідеальних пропорцій (співвідношення черепної частини й морди, перехід від морди до лоба - так званий "стоп" ідеальної висоти, чіткий, але не різкий, добра заповненість під очима, правильний постав вух), чітко виліплену, вишукану. Довгу шию високого виходу - це надає надзвичайної елегантності силуету. Добре виражений пахолок, що надає враження високопередості. Ідеальна лінія верху - рівна спина, ідеальний круп. Грудна клітина широка, доста довга, при тому в попереку компактний. В Твіда досконала будова кінцівок - правильні кути передніх та задніх, гарна довжина стегна й гомілки. Це робить його рухи надзвичайно продуктивними - великий вимах, сильний поштовх задніх. Має чудову, вільну й розмашну рись.

Ось фото Tweed Iz Doma na Holme:

При всій своїй спортивності та елегантності Твід доста дужий пес. В нього багатий кістяк, широкі плечі, широка й глибока грудна клітина. Він має добре виражений форбруст, що надає силуету особливої краси. Також успадкував він від свого тата та діда чудову кондицію: м'язистий, пружний, не схильний до зайвої ваги. Твід гарно вдягнений - багата шерсть насиченого рудого кольору, на пахолку й плечах виразно прозирає так зване "сідло ельфів" - переливи рудого кольору від насичених тонів до світліших. Також має "фірмову" фішку нашого питомника: гарну, насичену пігментацію шкіри - ніс, облямівка очей, губи - все яскравого чорного коліру. Ну і вдача - мабуть, найважливіша для власників властивість. Твід розумний, інтелігентний пес. Дуже орієнтований на людину. Має добрий темперамент, сміливий, але при тому врівноважений, розважливий, слухняний.

Словом, ми відтворили нашого незабутнього Гвінедда в усій повноті, отримали можливість повторювати його кращі риси в нащадках й надалі.

Мама цуценят, Acura Iz Doma Na Holme також є нащадком Гвінедда. Тобто в приплоді Б ми продовжили лайнбрідинг далі. І отримали пречудовий результат. Всі діти (а їх багацько, аж дев'ятеро) - наче під копірку роблені. Однотипний приплід, так це зветься. Сама Акура за типом дещо відмінна від Твіду - вона, як то кажуть, "золота середина". Триколорного окрасу, невелика, компактна. Коротша за форматом, ніж елегантний Твід, проте доста широка, об'ємна. Широкий круп гарної довжини, міцна лінія верху, шия гарного високого виходу. Гарні кінцівки, відтак і рухи вільні та продуктивні. Дуже добра кондиція, вона пружна, як тенісний м'ячик. Акура - натуральний бобтейл, що робить її силует класичним "коржиним". В неї породна, жіночна голова гарних пропорцій. Акура має жваву вдачу, доста незалежну, але без агресії, енергійна, метикувата, цікава дівчинка, чудова дбайлива матуся.

Ось фото Acura Iz Doma Na Holme N/B :

 

Таким чином ми отримали цілий оберемок чудових цуценят. Всі вони більшою мірою вдалися в тата, бо Твід виявився препатентним (потужно передає свої риси дітям). Вони настільки подібні, що описувати екстер'єр кожного окремо сенсу нема. Дамо загальний опис, а про кожного зосередимося на вдачі.

Цуценята з Б-приплоду - міцні, костисті, доста об'ємні. Всі вони, як й батько, виглядають високопередими, з рівними спинками і довгими шиями високого виходу. Хлопці всі виразного кобелиного типу, з крупними головами, широкі в плечах, товстолапі. У всіх елегантна постава, успадкована від прадіда Гвінедда. Дівчата більш жіночні, але так само з багатим костяком, доста об'ємні. Всі чудових пропорцій, пружні, з гарними рухами й прекрасною будовою кінцівок. Дивишся - й бачиш: це службова собака, вівчарка, дарма що маля. Всі без виключення демонструють ту саму, омріяну нами вдачу: уважні, розумні, кмітливі, людиноорієнтовані, у всіх міцна психіка. Всі виразно "робочого" типу, і фізично, і за психікою. Всі добре соціалізовані з людьми, толерантні до домашніх тварин.

Buzok Iz Doma na Holme - єдиний хлопчик-рудань в приплоді. Бузок порівняно зі своїми братами дещо кремезніший, дещо ближчий до маминого типу. Обіцяє бути середнього розміру, зате широкий, об'ємний, плечистий. Має гарну велику голову, з доста масивним щипцем. Насичений рудий колір шерсті. В нього дуже приємний характер - добродушний, врівноважений, якийсь поважний і ґрунтовний. Дуже приязний до людей, зокрема до дітей. Словом, добряга, симпатяга, справжній сімейний пес.

Barvinok Iz Doma na Holme N/B - триколорний бобтейл. Барвінок - втілена елегантність. Корпус бездоганних пропорцій, довга шия високого виходу, компактний, з чудовими кутами кінцівок. Надзвичайно гарна голова - довга, чітко виліплена, суха. Широка біла смужка на голові у поєднанні з яскраво чорною облямівкою темних очей надає його "обличчю" надзвичайної виразності. Вдачу має дуже приємну: жвавий, але врівноважений, кмітливий, ба навіть вдумливий - йому завжди треба більше часу на "зорієнтуватися" в новій ситуації, але варто йому обвикнутися, стає видно, який він приязний, розумний, милий хлопчик.

Beetle Iz Doma na Holme - триколорний хвостатий хлопчик. Бітл - справжня копія Гвінедда, хіба що окрас інакший. Дужий, мужній, сильний пес, неймовірно гарної тілобудови. Ідеальні пропорції, й голови, й тіла, шикарні кінцівки. Високопередий, з ідеальною лінією верха. Довга шия, довга грудна клітина, широкі плечі, добре виражений форбруст. Гарне, виразне обличчя, з ідеально симетричними білими мітками. Має насичені кольори шерсті - глибокий чорний, яскравий рудий. Шерсть, до речі, дуже багата, густа, вже має виразну гриву. Лицар без страху й догани, за вдачею теж. Він має виразні завдатки лідера, дуже впевнений у собі, при тому абсолютно лояльний до людей, завжди приязний і врівноважений.

Brabus Iz Doma na Holme - триколорний хвостатий хлопчик. Брабус дуже схожий з братиком, Бітлом, теж мужній, пропорційної тілобудови, з крупною породною головою, рівненькою спинкою, чудовими кінцівками. Він хіба що трохи легший, спортивніший. Відповідно і вдачу має дещо інакшу - він жвавіший. Цікавий, приязний, контактний, веселий песик, впевнений в собі й відкритий до світу. Дуже життєрадісний, любитель радощів життя - погратися, добре поїсти, отримати нові враження. Родині, схильній до подорожей, довгих прогулянок, різноманіття буде з ним дуже комфортно.

Bitcoin Iz Doma na Holme - триколорний хвостатий хлопчик. Біткойн теж дуже схожий на Бітла та Брабуса, але з них усіх він, мабуть, наймогутніший. Він має дуже багатий кістяк, широкі плечі й груди, але при тому не важкий, доста сухий, м'язистий. Дуже велика голова, виразно кобелина, з широким і високим лобом, з масивною мордою. Чудова кондиція, енергійні рухи, вимашні й з добрим поштовхом. Сильний пес, сильний й дуже добрий. Вдумливий, спокійний, врівноважений, здатний на глибокі почуття - людям, які шукають сильного емоційного зв'язку зі своєю собакою, він підійде ідеально.

Bristol Iz Doma na Holme - триколорна дівчинка бобтейл. Брістоль порівняно з братами, більш «сухіша», рухлива та спортивна. І водночас найбільш схожа на маму обличчям, виразним, з рухливою мімікою, з лукавими темними очиськами. Вона обіцяє вирости невеликою. Має гарну поставу, рівну лінію верху, довгу, високого вихода шию, чудові кути кінцівок, вільні, розмашні, легкі рухи. З нею ніколи не буде проблем із зайвою вагою, і кондиція, і темперамент суто спортивні. Брістоль грайлива, але не пустунка, радше веселунка. Вона дуже ласкава, прихилиста, ніжна, повністю орієнтована на людей. З неї буде чудовий компаньон і дітям, і дорослим.

Begonia Iz Doma na Holme (вже у нових господарів) - руда хвостата дівчинка. Красуня Бегонія має навдивовижу пропорційну тілобудову, гарну породну голову, чітко виліпену й дуже жіночну. Виглядає як картинка, і силует, і анфас. Вдачу вона має дуже м'яку, лагідну, надзвичайно приємна, така дівчинка-відмінниця.

Biden Iz Doma na Holme (вже у нових господарів) - триколорний хвостатий хлопчик. Байден нам разюче нагадав Гвінедда в тому ж віці - так само росте, спершу голова й кінцівки, далі все інше. :) Рослий, сильний, енергійний пес, з явними завдатками лідера і виразними захисними інстинктами. Але при тому слухняний, дуже орієнтований на людей.

Bentley Iz Doma na Holme (вже у нових господарів) - триколорний хвостатий хлопчик. Бентлі - невеличкий, доста сухий, проте дуже костистий пес. Пропорційної телобудови, гарной кондицій, з породною головою. Він має власну "родзинку" - величезні вуха, які надають його виразній мармизі дуже кумедного вигляду. Він жвавий, грайливий, дуже контактний і приязний.