Цуценята вельш коргі. Народилися 21.11.2022 - Літера А

Litter A

Народилися 21.11.2022

батько: Xanthos Iz Doma na Holme N/B

мати: Elizabeth iz Doma na Holme

6 кобелів, 5 сук, всі руді з білим

 Litter A2022 Iz Doma na Holme

 

 

 Раді запропонувати вашій увазі наш рекордний приплід: 11 цуценят!


Дуже тішимося такою результативністю: для відносно малоплідних коргі це дійсно багато, та ще й народила їх мама сама, всі не просто вижили, а й вирісли міцнимі та вгодованими - неабиякий результат!

Всі діти мають відмінне здоров'я, швидко ростуть. Імена вони отримали з ботанічним ухилом, роздивитися наш чудовий садочок ви можете в галереї, там фото всіх цуценят.

 

Щоб побачити кожного з цуценят, тиснить на ім'я - й завантажиться  галерея цуценяти.
Примітки: Male - кобель, N/B - натуральний бобтейл, Res. - reserved, резервовано.

Розповімо трохи про батьків.

Xanthos Iz Doma Na Holme N/BОтже, щасливий тато цуценят Xanthos Iz Doma Na Holme N/B, також досить широко знаний як Бєня. Це міцний, компактний, сильний пес. Має широки плечі, об'ємну грудну клітину, велику породну голову, з розвиненою черепною частиною і добре наповненим писком. Він син нашого видатного племінного кобеля, Gwynedd at Doma Na Holme Pems Passion. Від батька Беня успадкував породну голову, ставність, мужність і той особливий лоск і елегантність, якою уславлений Гвінедд. За материнською лінією він є онуком нашого патріарха клану "гномів" - Pride of Paradise Nord Shtorm. Від дідуся Беня отримав свою міцну статуру, пружну кондицію і компактність. А рухливий, спортивний тато надав корекції "гном'ячому" типу. Зокрема, привніс прекрасну будову кінцівок, з правильними кутами, які забезпечують вільні розмашні рухи.

Xanthos Iz Doma Na HolmeСловом, оптимальний коргі, міцний, костистий, але не заважкий, з продуктивними рухами, витривалий і енергійний, врівноважений, але не флегматичний. Дуже гарний силует, типовий породний, який довершується коротким правильно розташованим хвостиком (так, Беня - натуральний бобтейл). Має густу шерсть середьної довжини, насичене яскраве забарвлення. Беня був доста успішний в шоу-кар'єрі, наскільки це можливо за наших обставин минулих років (ковідні обмеження, війна). Тим більш, що він харизматичний, шармовитий пес, тому його із задоволенням використовують у рекламних кампаніях (наприклад, він на якийсь час став "обличчям" Нової Пошти). З точки зору родоводу Беня лінійний, має неблизький лайнбрідинг на видатного британського проізводителя Ermyn Wing and a Prayer. Ми отримували вже від нього дітей, хоча й не в таких рекордних кількостях. І впевнилися: що Беня передає неухильно, так це свою чудову вдачу. Всі його діти - врівноважені, доброзичливі, миролюбні. Хлопці не схильні до бійок, дівчата сміливі й приязні.

Elizabeth  Iz Doma Na HolmeГордовита мама цуценят, в колі близьких друзів - Ніка. Це молода (перший приплід) енергійна дівчинка, рухлива, сухорлява, середнього розміру, середнього об'єму. Має ідеальну лінію верху, продуктивні легкі рухи, гарну шерсть, яскраво-руду, з нарядними білими мітками, добру пігментацію. Голова жіночна, гарних пропорцій, з хорошою довжиною і наповненням писка (можливо, хотілося б розвиненішу черепну частину й вище стоп - але на це є тато, Беня має шикарну голову). Ніка дуже темпераментна, але сильно орієнтована на людину і слухняна. Втім, статечний, розважливий Беня надасть дітям оптимальної вдачі.

Elizabeth  Iz Doma Na HolmeСама малеча - навдивовижу рівненька. Всі чудово розвиваються, всі компактні, міцні, всі з крупними головами. Можливо, на личка будуть хтось більше в татка, хтось у матусю, але тілобудова у всіх однакова: плечисті, об'ємні, грудна клітина гарної довжини, поперек короткий, добре розвинений круп, всі діти з рівною лінією верху й шиями високого виходу. Всі рухливі, пружної кондиції. Всі вже чудово вдягнені, шерсть густа й обіцяє бути яскравою. Всі мають ошатні білі мітки, комірці й стрілки на мордочках, у поєднанні з яскравим рудим тоном шерсті буде надзвичайно нарядно. Словом, подібні, як горошини з одного стручка. Наразі розрізнити їх можна переважно за розташуванням білих міток - ну і по хвостиках, бобтейлів Беня роздав щедро.

Втім, діти стрімко ростуть, скоро проявиться вдача, а отже - можливість робити вибір виходячи з ваших уподобань. Хлопці, дівчата, з хвостами і куці - на будь-який смак. Принагідно нагадаємо: в нас на сайті є стаття, покликана полегшити вибір "хлопець чи дівчинка". А якщо ви думаєте про дівчинку, і не відкидаєте ідею в майбутньому завести власних цуценят - завважте, Ніка сама! народила 11 цуценят,  її донечки матимуть гарну спадковість.